L’èxit del nou format del Fòrum Gastronòmic Girona es replicarà a la propera edició, separant les activitats pel públic final de les adreçades al sector professional

L’èxit del nou format del Fòrum Gastronòmic Girona es replicarà a la propera edició, separant les activitats pel públic final de les adreçades al sector professional

Els germans Torres, Rodrigo de la Calle, Maria José Sanromán i les startup protagonitzen l’última jornada per a professionals

Avui s’ha clausurat el Fòrum Gastronòmic Girona, amb un balanç molt exitós de la nova fórmula que ha implementat en aquesta novena edició, separant les activitats adreçades al públic final de les dirigides específicament al sector professional. D’aquest manera, el nou format amb Fòrum Ciutat i Fòrum professional es repetirà a la propera edició del certamen. La primera part del certamen es va celebrar durant el cap de setmana a la plaça Catalunya, amb milers de persones que van visitar la mostra gratuïta a l’aire lliure del Fòrum Ciutat, amb un nivell molt alt de satisfacció entre els expositors, i amb molta afluència a les sessions demostratives. I avui ha conclòs la segona part del programa amb la celebració del Fòrum Gastronòmic, que durant dos dies ha portat una multitud de professionals a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, amb una clara mirada internacional i amb la participació de destacats xefs de França, Alemanya i Itàlia.

Han estat dos dies amb una concorreguda zona d’expositors amb més de 130 empreses del sector, i una intensa programació amb més d’una cinquantena de ponències amb tast, monogràfics, demostracions, concursos i diàlegs entre professionals de la cuina i la sala, en un saló temàtic que es consolida com un reclam per a figures d’àmbit internacional, referents tant a la cuina com a la sala. D’entre les ponències de la darrera jornada en destaquen la participació de Mateu Casañas i el seu equip del Compartir, la dels multi premiats germans Torres, la nova línia de begudes del Celler de Can Roca, el debat sobre la cuina d’abans i ara amb Maria Nicolau i Jaume Subirós i la presentació de la Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració. Precisament aquesta sensibilitat cap a l’aprofitament dels productes i la sostenibilitat dels sistemes productius han centrat els principals debats entre el sector professional, en què també hi han participat els germans Roca, Paco Pérez, Antonio Muiños, Fina Puigdevall i Martina Puigvert, o el quartet format per Rodrigo de la Calle, Annette Abstoss, Xavier Pellicer i Jaume Torres que avui han debatut sobre l’arrelament de les verdures a les cuines.

Una empresa gironina guanya el premi a la millor startup

Al mateix temps, a l’espai de debats del Fòrum avui s’hi ha tractat el món de les startup gastronòmiques. En aquest àmbit, Mycheftool ha guanyat el premi a la millor companyia innovadora del Fòrum Gastronòmic 2023. L’empresa fundada pels gironins Adrià Bosch i Xevi Garriga, es basa en un ecosistema digital que inclou tot el que un restaurant necessita per la seva gestió, connectat amb el sistema de pagament i de proveïdors. Aquest Summit de startups, amb un premi de 2.000 € pel guanyador, s’ha organitzat en col·laboració amb CaixaBank i la Cambra de Comerç de Girona.

Un dels valors del Fòrum Gastronòmic Girona és la col·laboració de l’esdeveniment amb els diferents col·lectius gastronòmics de la demarcació. Aquesta complicitat amb l’Associació Hostaleria de Girona i l’Associació de Professionals de Sala ha permès l’organització de premis i diferents activitats en el marc del Fòrum, reforçant així la unió d’aquest sector estratègic.

L’aposta per la formació i per oferir experiències gastronòmiques tot l’any

El Fòrum també posa el focus en l’àmbit formatiu, per buscar la professionalització del sector des de la primera baula de la cadena. Així, una de les activitats més destacades serà la gran final del concurs El Gran Banquet, promogut per Can Garús i el propi Fòrum Gastronòmic Girona, que es farà demà a les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria de Girona.

I aquesta no serà l’única activitat que es celebri fora del programa principal de quatre dies de l’esdeveniment, ja que precisament un dels objectius és oferir experiències gastronòmiques úniques durant tot l’any. Per això s’ha creat el Fòrum Gastronòmic 360, que tindrà la propera posada en escena a la tardor amb la celebració d’una jornada temàtica per abordar amb els millors professionals el talent a la cuina i a la sala, així com els principals reptes del sector gastronòmic.

 

WEB RELACIONAT
www.forumgirona.com