La Fundació Fira de Girona decideix suspendre la Pista de Gel degut a la sequera

La Fundació Fira de Girona decideix suspendre la Pista de Gel degut a la sequera

La 17ª edició havia d’estar en funcionament entre el 23 de desembre i el 7 de gener però finalment ha quedat anul·lada davant la situació d’emergència que viu Catalunya

La Fundació Fira de Girona ha decidit suspendre la 17ª edició de la Pista de Gel degut a la sequera que viu Catalunya. L’esdeveniment, una de les activitats que oferia la ciutat durant les festes de Nadal a la ciutat, s’havia de celebrar entre el 23 de desembre d’aquest 2023 i el 7 de gener de l’any vinent, però finalment ha quedat anul·lada. Davant la greu situació climàtica actual i futura de sequera, i tenint en compte les mesures que es prendran properament, la Fundació Fira de Girona ha optat per anticipar-se i ha pres la decisió d’adoptar aquesta mesura socialment responsable i necessària, per compromís i exemplaritat.

En un primer moment, la Pista de Gel de Girona havia decidit adaptar-se a la sequera a partir d’un pla per reduir un 40% de l’ús de l’aigua en dos anys abaixant el volum de la làmina de gel.
Catalunya entrarà en fase d’emergència per la sequera el proper mes de gener, quan es preveu que les reserves d’aigua es trobin al 16% de la seva capacitat. El 2020 es va aprovar el Pla Especial de Sequera per fer front a la manca d’aigua però ara s’han previst noves mesures excepcionals. Veient quin és l’escenari present i el futur a curt termini, la Fundació Fira de Girona ha conclòs que en un moment com aquest s’ha de ser prudent i previsor per encarar el que ha de venir i, d’aquesta manera, la Pista de Gel ha quedat definitivament suspesa perquè es considera que la situació actual és greu.