Per què Girona

Girona, una ciutat dinàmica i acollidora.

Girona és una ciutat i un municipi del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona. Pertany a l’àmbit de les Comarques Gironines.

La ciutat es troba a la confluència de quatre rius: el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants, a una alçada de 75 m sobre el nivell del mar. El seu terme municipal limita al nord amb Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter, a l’est amb Celrà, al sud-est amb Juià i Quart, al sud-oest amb Fornells de la Selva, Vilablareix i Salt, i a l’oest amb Sant Gregori.

El seu nucli històric, o Barri Vell, és un dels més evocadors d’Europa, i compta amb elements monumentals únics al continent. Es troba delimitat per l’anomenat passeig de la Muralla, el camí de ronda de les antigues muralles carolíngies (s. IX) i de la baixa edat mitjana (s. XIV i XV). Entre els seus monuments destaquen el Call (antic barri jueu, dels més ben conservats d’Espanya), i també les famoses i acolorides Cases de l’Onyar. A dalt de tot hi ha la Catedral, d’una grandíssima nau única, que és la més ampla del món en estil gòtic.

Turisme Ajuntament
Aeroport Girona
Transport
Allotjament

av_imagen
Imatge de la ciutat de Girona
03b51693
214_Escultura_per_a_Europa,_d'Andreu_Alfaro,_rotonda_de_la_Devesa_(Girona)
Arab Baths - the romanesque building, which imitated the structure of the moslem baths in Girona, Catalonia, Spain.
Cathedral in Girona - beautiful spanish city in the province of Catalonia
03C93424
Arab Baths - the romanesque building, which imitated the structure of the moslem baths in Girona, Catalonia, Spain.

Posa’t en contacte